NOUTĂȚI

Cel puțin 14 oameni au murit în Filipine, după ce țara a fost lovită violent de furtuni și ploi torențiale

Compus de Redacția STAR

Cel puțin 14 oameni au murit în Filipine după ce țara a fost lovită de furtuni puternice și ploi torențiale care au provocat alunecări de teren severe. În nord-estul țării, inundațiile de luni după-amiază au generat o creștere bruscă a nivelului apelor, inclusiv în zona metropolitană a capitalei Manila, obligând autoritățile filipineze să suspende cursurile școlare și activitatea unor instituții guvernamentale.

Rafalele de vânt au atins viteza de 105 de kilometri pe oră. Cel puțin 12 curse aeriene interne au fost anulate, iar circulația pe mare a fost suspendată în porturile din estul și centrul țării, blocând la bordul unor nave peste 2.200 de pasageri. Furtuna tropicăl, denumită Yagi, se deplasează pe direcția nord-vest a țării și se prognozează că până miercuri s-ar putea transforma în taifun.

Filipine se confruntă în medie cu 20 de cicloane tropicale în fiecare an. Cea mai puternică furtună care a lovit Filipine a fost super-taifunul Haiyan, care a ucis 6.300 de oameni și a cauzat strămutarea a peste 4 milioane de oameni în noiembrie 2013.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu