NOUTĂȚI

Președintele României, Klaus Iohannis, vine la Chișinău sâmbătă, de Ziua Limbii Române

Compus de Redacția STAR

Președintele României, Klaus Iohannis, vine la Chișinău sâmbătă, 31 august, de Ziua Limbii Române. Liderul de la Cotroceni va fi întâmpinat la Președinție de șefa statului, Maia Sandu. Ulterior, oficialii vor susține o conferință de presă. Administrația de la București scrie că cei doi președinți vor semna o declarație comună cu privire la „cooperarea bilaterală pentru consolidarea rezilienței Republicii Moldova”.

Totodată, Iohannis va transmite un mesaj ferm de sprijin și încurajare pentru autoritățile și cetățenii Republicii Moldova, în efortul de reformă și democratizare, de implementare a principiilor statului de drept și de securizare a parcursului european.

„Președintele României va face un apel către toți partenerii internaționali pentru continuarea oferirii de asistență comprehensivă, predictibilă și susținută Republicii Moldova, pe toate planurile, mai ales în contextul războiului de agresiune dus de Rusia împotriva Ucrainei și al tuturor riscurilor care decurg din această situație de securitate complexă”, se menționează în comunicatul președinției române.

În aceeași zi, Maia Sandu și Klaus Iohannis vor vizita împreună Aleea Clasicilor din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”, unde vor depune flori la bustul poetului Mihai Eminescu. Cea mai recentă vizită a președintele Klaus Iohannis în Republica Moldova, a fost în data de 1 iunie 2023, cu ocazia summitului Comunității Politice Europene de la Bulboaca.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu