NOUTĂȚI

Pe drumurile din Chișinău vor circula încă 20 de troleibuze. Transportul a fost cumpărat din Letonia și Austria

Compus de Redacția STAR

Pe drumurile din Chișinău vor circula încă 20 de troleibuze. Mijloacele de transport sunt la mâna a doua și au fost cumpărate din Letonia și Austria. Costul aproximativ al troleibuzelor achiziționate este de 700 de mii de euro.

,,Trolebuzele vin din Riga, prețul este diferit, avem și trolebuze care vin din Austria, încercăm s-aducem ca să suplinim acest număr, această cantitate cu trolebuze similare pe care le avem în parc. Și vreau să vă spun că foarte multă lumea spune că sunt destul de confortabile”, a spus Ion Ceban.

Deși municipalitatea a achiziționat în ultima perioadă mai multe unități de transport public, o problemă rămâne a fi lipsa șoferilor și conductorilor de troleibuz.

,,Personalul întotdeauna cu mare regret este în dificiență, chiar dacă salariile a crescut substanțial în ultimii câțiva ani. Dar facem tot posibil ca oamenii să vină se angajeze. Un salariu de șofer și cei care lucrează la spațiu de mecanizare de intervenție diferă între 13 până la 25 chiar 30 de mii de lei”, a mai spus Ceban.

Toate unitățile de transport dispun de caroserie cu podea coborâtă și sunt echipate cu rampă rabatabilă. De asemenea, troleibuzele au instalate sisteme de climatizare și încălzire.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu