NOUTĂȚI

Accidentul de muncă de pe șantierul de la Botanica este cercetat de autorități

Compus de Redacția STAR

Doi dintre cei șase muncitori care au căzut de la etajul doi al unui complex sportiv aflat în construcție, în sectorul Botanica al Capitalei, se află în stare gravă, având fracturi ale coloanei vertebrale. Anunțul a fost făcut de ministra Sănătății Ala Nemerenco. În total, patru muncitori care au avut de suferit în urma accidentului de muncă de pe acest șantier au fost internați la Institutul de Medicină Urgentă.

,,Două traume sunt mai grave cu fracturi de coloană vertebrală, celelalte traume sunt mai ușoare, de asemenea cu fracturi, dar cu prognoze mai bune. Din toți acești cetățeni care au fost examinați în Unitatea de Primiri Urgențe, unul este cetățean al Republicii Moldova, patru sunt cetățeni străini”, a spus Ala Nemerenco, ministra Sănătății.

De cealaltă parte, reprezentanții companiei de construcție care efectuează lucrările pe șantier a declarat pentru portalul realitatea.md că starea de sănătate a muncitorilor accidentați este bună, iar doi dintre ei au fost deja externați.

Cei șase muncitori au căzut de la etajul doi al unui complex sportiv aflat în construcție din sectorul Botanica, în timp ce efectuau lucrări de betonare. Poliția a inițiat un proces penal pentru a stabili toate circumstanțele producerii accidentului. Cazul mai este este investigat și de Inspectoratul de Stat al Muncii, precum și de Inspectoratul Național pentru Supraveghere Tehnică.

„Colegii mei de la Inspectoratul de Stat al Muncii s-au deplasat la scurt timp după ce au aflat despre acel accident de muncă. Ei demarează o investigație complexă. Când ea va fi finalizată, publicul va fi informat despre principalele concluzii”, a spus Alexei Buzu, ministrul Muncii și Protecției Sociale.

Potrivit ministrului Muncii și Protecției Sociale, numărul accidentelor de muncă înregistrate în Republica Moldova este de două ori mai mare decât media în Uniunea Europeană. În 2023, în țara noastră au fost înregistrate în medie câte două accidente de muncă în fiecare zi. Iar de la începutul anului curent s-au produs puțin peste 400 de cazuri de acest fel.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu