NOUTĂȚI

Zelenski, de Ziua Independenței: Ucraina a protejat întotdeauna și va continua să protejeze pacea pentru Republica Moldova

Compus de Redacția STAR

Ucraina a protejat întotdeauna și va continua să protejeze pacea pentru Moldova, a declarat președintele Ucrainei Volodimir Zelenski, într-un mesaj de felicitare pentru poporul „prietenos” al Moldovei, cu ocazia Zilei Independenței. În mesajul postat marți seara, Zelenski a scris că atât Moldova cât și Ucraina „cunosc că independența este crucială pentru dezvoltare.”

„Atunci când independența este garantată în mod fiabil, toți cetățenii se pot bucura de securitate, prosperitate și dezvoltare socială normală. Astăzi, pe măsură ce țările noastre avansează spre aderarea la Uniunea Europeană, este esențial să rămânem pe drumul cel bun și să colaborăm pentru a asigura un viitor european prosper și sigur pentru popoarele noastre. Ucraina a protejat întotdeauna și va continua să protejeze pacea pentru Moldova. Le dorim prietenilor noștri moldoveni securitate, prosperitate și succes,” a menționat liderul de la Kiev.

În acest an, Republica Moldova și Ucraina au marcat 33 de ani de când și-au proclamat independența față de Uniunea Sovietică. Ucraina și-a proclamat independența la 24 august. În mesajul său de felicitare, președinta Moldovei, Maia Sandu a scris că Moldova este și va fi alături de ucraineni, deoarece „împărtășim aceleași valori, prețuim viața și susținem eforturile pentru pace.”

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu