NOUTĂȚI

Peste 39 de mii de persoane au participat la concertul organizat cu ocazia celor 33 de ani de independență

Compus de Redacția STAR

Peste 39 de mii de persoane au sărbătorit marți seara Ziua Independenței în Piața Marii Adunări Naționale. În cadrul celei de-a doua zi de concert, pe scenă au urcat artiști din Republica Moldova și de peste hotare, printre care se numără ansamblul Fluieraş, surorile Osoianu, Irina Rimes și interpreta Loreen din Suedia, care a câștigat de două ori trofeul concursului Eurovision.

Printre spectatori s-au numărat persoane de toate vârstele. Unii au venit să sărbătorească Ziua Independenței împreună cu prietenii sau cu familia.

,,Îmi place că în aceste trei zile de spectacol, de concerct este aceasta varietate. Și s-a găsit loc pentru tot publicul, pentru acei tineri, pentru mai în vârstă și pentru vârsta medie”.

,,Sincer am venit să ascult pe surorile Osoianu în primul rând cu Irina Rimes cântecul și să ne relaxăm înainte de lucru”.

Unii spectatori au venit la concertul de Ziua Independeței îmbrăcați în haine naționale, iar alții au fluturat drapelul de stat al Repubicii Moldova.

,,-Sărbătoarea de abea se ncepe, așteptăm artiștii, așteptăm concertul. L-o am de mult de la primele zile independenței o am cămașa aceasta. -Și toată familia tot așa îmbrăcată? -Da, soția și fetița mea, cumnata, vecinii”.

,,A păstra valorile naționale este o mândrie pentru fiecare și o să vedeți foarte multă lume îmbrăcată în ei. În cămașă națională, ceea ce presupune că noi păstrăm valorile noastre și le transmitem copiilor noștrii. Mai mult și mai mult și mai mult în continuare”.

În Piața Marii Adunări Naționale au venit și cetățeni moldoveni stabiliți peste hotare.

,,În sfârșit mergem cu pași corecți în direcția corectă și sper ca independența într-adevăr să simțim nu doar peste 33 de ani, dar cât mai curând să simțim de la mic la mare și s-avem și noi condițiile de trai în Republica Moldova ca în afară. Eu locuiesc în afară, știu cum și tare mă trage acasă”.

Potrivit poliției, sărbătoarea din Piața Marii Adunări Naționale s-a desfășurat fără incidente.

Președinta Republicii Moldova Maia Sandu care nu a putut veni în Piața Marii Adunări Naționale din motiv că a fost testată pozitiv la Covid-19, a publicat o fotografie de la concert pe pagina de facebook și a mulțumit oamenilor minunați ai Moldovei că au sărbătorit împreună cei 33 de ani de independență a țării.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu