LIFESTYLE

Cel mai bine conectat aeroport din lume. Operează 309 zboruri fără escală

Compus de Carolina Digori

IGA Aeroportul Istanbul, care a fost deschis în urmă cu doar șase ani, în 2018, a fost dezvăluit ca fiind cel mai bine conectat aeroport din lume, potrivit noilor date ale firmei de analiză a aviației Cirium. Ocupând o locație privilegiată în Turcia, unde estul întâlnește vestul, Aeroportul Istanbul operează un număr impresionant de 309 zboruri fără escală către destinații din întreaga lume. Cele mai multe dintre acestea sunt operate de Turkish Airlines, care deservește mai multe țări decât orice altă companie aeriană.

Aproximativ 90 de milioane de pasageri trec anual prin acest hub global, ceea ce îl face al șaptelea cel mai aglomerat aeroport din lume, și are o capacitate anuală de 200 de milioane, scrie CNN.

Traficul aerian din prima jumătate a anului 2024 a depășit nivelurile din 2019 pentru prima dată de la începutul pandemiei Covid-19.

„Poziția noastră strategică la răscrucea dintre Europa și Asia ne permite să servim ca un hub vital pentru călătoriile internaționale”, a declarat Selahattin Bilgen, CEO-ul aeroportului, într-o declarație pentru CNN. „De asemenea, ne-am dovedit a fi cel mai rezistent aeroport, recuperându-ne cel mai rapid după pandemia Covid-19 și atingând numărul de pasageri anterior pandemiei înaintea oricărui alt aeroport din lume.”

Trei aeroporturi europene sunt următoarele pe listă: Frankfurt pe locul 2, Paris Charles de Gaulle pe locul 3 și Amsterdam Schiphol pe locul 4.

Frankfurt este un centru financiar și o bază pentru compania aeriană germană Lufthansa, una dintre cele mai mari companii aeriene din Europa. Schiphol este bine situat în inima Europei, ceea ce îi conferă un avantaj față de un aeroport precum Londra Heathrow, situat pe o insulă la marginea continentului și ale cărui planuri de extindere sunt îngreunate de densitatea populației.

La egalitate cu Schiphol, pe locul 4, cu 270 de destinații fără escală deservite, Chicago O’Hare este cel mai bine conectat aeroport din America de Nord.

Despre autor

Carolina Digori

Lasă un comentariu